Αμοργιανα Πένθη Δημητριος Κορφιατης

Μετέστη στις άφθαρτες μονάδες στις 15 Ιουλίου 2022   ο  αγαπητός συμμαθητής στο Η΄  Γυμνάσιον Αρρένων Σύρου και έκτοτε εκλεκτός φίλος Δημήτριος Κορφιάτης Δικηγόρος σε ηλικίαν 81 ετών.

Γεννημένος στην Αρχόντισσα των Κυκλάδων ολοκλήρωσε τις μέσες σπουδές του  στο περίπυστον Γυμνάσιον Σύρου και ακολούθως εισήλθε εις την Νομικήν Σχολήν, όπου αποφοιτήσας ήσκησε το επάγγελμα του Δικηγόρου.

Ήταν μαθητής έξυπνος, πολύ ζωηρός και το «πειραχτήρι» στο Γυμνάσιον. Τα αστεία και ανέκδοτα του ατελείωτα.  Γι’ αυτό ήταν και πολύ αγαπητός από τους λοιπούς συμμαθητές του. Σκορπούσε το γέλιον ανά πάσαν στιγμήν και τυχόν δύσκολες αποδόσεις στα μαθήματα φαινόμενον σύνηθες για όλους λόγω της αυστηρότητος του Γυμνασίου, περνούσαν στο περιθώριον από τα ευφυολογήματα του Τάκη. Στην επαγγελματικήν του σταδιοδρομίαν υπήρξε άριστος Δικηγόρος αλλά περισσότερον άριστος Άνθρωπος, αγαπητός από Δικαστές και πελάτες του . Παράπονον δεν είχεν ποτέ ουδείς από τον Τάκην και από τους πελάτες και από τους αντιδίκους. Σε όλους έδιδε την εντύπωση που ήταν. Ευγενής, προσήγορος, επιστημονικώς εμβαθής και ουχί έμπορος του επαγγέλματός του. Υπηρέτησε ευσεβάστως την Θέτιδα, τίμησε το Δικανκόν Σώμα, κατέλειπε υποδειγμστικόν όνομα Δικηγόρου.

Στον Κοινωνικόν τομέα ήταν λίαν αγαπητός.  Υπήρξε επί πολλά έτη μέλος του ιστορικού Συλλόγου Συριανών. του οποίου διετέλεσε και μέλος της Διοικήσεως.

Προσωπικώς οι σχέσεις μας ήταν άριστες και συνεχείς επί 60 χρόνια.

Αείμνηστε Φίλτατε και Αγαπητέ Δημήτρη

Η μετάστασή σου μας έπληξε όλους βαθύτατα. Δεν πιστεύομεν στην «απουσίαν» σου αλλά η ωμή πραγματικότητα αυτό λέει. Παρηγορούμεθα όμως διότι μετέστης εκ του θανάτου εις την ζωήν. Εκ του θανάτου του ακορέστου και αδιαλλάκτου τούτου εχθρού του ανθρωπίνου γένους. Παραμένεις νυν εν ζωή ασβέστω.

Ουδείς θα σε ξεχάσει.  Η Μνήμη σου θα είναι συνεχώς πλησίον μας.

Μιχαήλ Στρατουδάκης