Ισχυρο οπλο κατα του κορωναϊου η φραγκοσυκια

Μέγιστον όπλον του ανθρωπίνου οργανισμού στην άμυνά του κατά των πάσης μορφής εχθρών είναι η ισχυρή άμυνα. Το ισχυρόν ανοσοποιητικόν σύστημα. Όπου αυτό είναι ισχυρόν ο ανθρώπινος οργανισμός καταφέρνει να επιφέρει πλήγματα στα μικροβια  και να αποφεύγει τις συνέπειες από την δράση αυτών.

Για να έχει ο άνθρωπος ισχυρόν ανοσοποιητικόν σύστημα, πρέπει να το τροφοδοτεί με τα κατάλληλα  τροφικά «όπλα». Τα αποτελεσματικώτερα όλων είναι οι φυτικές τροφές, ανεπεξέργαστες βιομηχανικώς. Δηλαδή η ωμοφαγία.

Λαχανικά, όσπρια, φρούτα, χορταρικά. Η προσφορά τους είναι αδιαμφισβήτητη. Και η χρήση αυτών συν ορισμένες άλλες τροφές, κρέας, ιχθείς, οίνος αποτελούν την περίφημην Ελληνικήν διατροφήν, που οι σύγχρονοι κακώς αποκαλούν «μεσογειακήν». Τις εφήρμοζαν αλλά και τις συνιστούσαν με πειστικά επιχειρήματα, ο Πυθαγόρας και ο Ιπποκράτης. Διαχρονικώς η ανθρωπότητα τηρούσε τις οδηγίες τους και είχε ευεργετικά αποτελέσματα.

Ο Φερεκύδης από την Σύρον π.χ. για τον οποίον σκωπτικώς έλεγαν ότι  έτρωγεν όλην την παραγωγήν κρεμμυδιού του νησιού και δεν άφηνε τίποτε στους κατοίκους για εμπόριον, έζησε εκατόν (100) χρόνια!! Η παρατήρηση αυτή των Συριανών, δηλοί αμεσώτατα, ότι οι φυσικές και φυτικές τροφές συμβάλλουν τα μέγιστα στην μακροζωΐαν με ταυτόχρονην αραγήν υγείαν.

Σήμερα η νεολαία αλλά και οι μεγαλύτεροι νεοαστοί, απεχθάνονται το σκόρδον γιατί αποπνέει ιδιάζουσαν οσμήν. Αν γνώριζαν όμως τα ευεργετικά του αποτελέσματα θα το έτρωγαν καθημερινώς.

Στις φυτικές τροφές πρέπει να συμπεριλάβομεν και την φραγκοσυκιά. Πρόκειται  για φυτό με πλούτο βιταμινών και άλλων όπλων, προς ενίσχυση του αμυντικού συστήματος του οργανισμού.  Τα ευεργετικά της αποτελέσματα διεπιστώθησαν  και εφαρμόζονται  εκατοντάδες χρόνια από τους κατοίκους του Μεξικού.

Πανεπιστημιακοί ερευνητές ηθέλησαν να εξακριβώσουν αν τα όντως αναφερόμενα ευεργετικά αποτελέσματα από τους ιθαγενείς του Μεξικού, έχουν ουσιώδη αποτελέσματα.  Η επιβεβαίωση ήλθε άκρως θετική.

Τέσσερα Πανεπιστήμια με συνεχείς έρευνες τριάντα ετών απέδειξαν ότι η φραγκοσυκιά  θεραπεύει τον Σακχαρώδη Διαβήτην τύπου ΙΙ, την Χοληστερίνην και δυναμώνει το Ανοσοποιητικόν σύστημα.

Για την περίοδον που διανύομεν αυτό το φυτόν θέλομεν. Την φραγκοσυκιάν για να δυναμώσει το ανοσοποιητικόν μας σύστημα ώστε να αντέξει τις επιθέσεις του ιοβόλου ιού. Η Φραγκοσυκιά, για την Ελλάδα ήταν ξεχασμένη από όλους, (στην επιφάνεια ήλθε με το βιβλίον «Τα Φραγκόσυκα» του Μιχαήλ Στρατουδάκη) αποτελεί αρίστην πηγήν ενδυναμώσεως του οργανισμού, αλλά και προληπτικόν και θεραπευτικόν όπλον δεκάδων ασθενειών. Περιέχει   Πρωτεΐνες, Μεταλλικά στοιχεία (Ασβέστιον. Σίδηρον, Μαγνήσιον, Φώσφορον. Κάλιον, Θείον, Χαλκόν, Σελήνιον, Ψευδάργυρον) και  Βιταμίνες (Α, Β1, Β2, Β3, Β6, Β12, Βιταμίνη C, Βιταμίνη E, Φολάτη).  

Φυτόν, καρποί και άνθη, εκτός των ανωτέρω τριών περιπτώσεων που μόλις ανεφέραμεν, είναι επίσης αμυντικά και θεραπευτικά για τον καρκίνον, τις καρδιαγγειακές παθήσεις, την υπερπλασίαν του προστάτη, την φλεβίτιδα, τον τυμπανισμόν, τις πνευμονικές παθήσεις, την φυματίωση, την διούριση, είναι καρδιοτονωτικόν, αντιφλεγμονώδες, κατά της μέθης, κατά του δοθιήνος, κατά της δυσπεψίας, υποβοηθητικόν στον έρωτα. Υποβοηθητικόν στην χώνεψη και την ομαλήν πέψιν.

Συνταγές Ελληνικής Διατροφής με βάση την Φραγκοσυκιάν υπάρχουν καταγεγραμμένες  στο υπο έκδοση βιβλίον μας «Ελληνική Διατροφή».

Συνιστούμεν εκθύμως την σύντομην προσαρμογήν του κοινού και στο νέον αυτόν τροφικόν μέσον.  Τώρα δεν υπάρχουν καρποί. Συνηθίσετε να τρώτε τα «Φύλλα» μαγειρευμένα όπως σας υποδεικνύω στις πολυάριθμες συνταγές.

 Είναι άκρως επιβεβλημένη η υποστήριξη του ανοσοποιητικού μας συστήματος τώρα που βάλλεται δεινώς από την πανδημίαν. Οργανισμοί ισχυροί άντεξαν την νόσον.

Εσείς γιατί να μη υποστηρίξετε τον οργανισμόν σας;  Η φραγκοσυκιά  είναι ανώτερη από όλα τα άλλα στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Δεν το γνωρίζουν πολλοί. Ευκαρία και να το μάθουν και να υλοποιήσουν. Το απαιτούν οι καιροί. οι οποίοι δεν είναι μενετοί.

                                        Μιχαήλ Στρατουδάκης