fragosika-banner-7

Φραγκοσυκα για παντα

Ευρισκόμεθα προς το τέλος της καρποφορίας της φραγκοσυκιάς, αλλά η ύπαρξη καρπών θα διατηρηθεί περισσότερον από έναν μήναν εισέτι. Οι φρουταγορές πάντα θα έχουν να προσφέρουν σε όποιον τα ζητήσει. Και όλοι με μανίαν πρέπει να ζητούμεν το σπουδαίον αυτό φρούτον το οποίον δυστυχώς στην Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει σε περιορισμένην ζήτηση διότι το  κοινόν δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτε από τις  άφθονες και ευεργετικές  προσφορές  του.

Μερικές από αυτές είναι.

Οικονομικά οφέλη

Όσοι ασχολούνται με την καλλιέργειαν της φραγκοσυκιάς σίγουρα έχουν μεγάλα οφέλη από την διάθεση των καρπών. Η διάθεση γίνεται από τα καταστήματα που τα διαθέτουν. Επίσης γίνεται διάθεση καρπών και σε όσους ενδιαφέρονται για την δευτερογενή παραγωγήν, μαρμελάδες, γλυκά, ποτά και λοιπά θαυμάσια προϊόντα. Ο τομέας αυτός είναι ιδιαιτέρως αποδοτικός.

Υγεία

Στον ανθρώπινον οργανισμόν παρέχει πλήθος προληπτικών και θεραπευτικών προσφορών. Θεραπεύει τον Σακχαρώδη Διαβήτην τύπου ΙΙ, την Χοληστερίνην και ενισχύει το Ανοσοποιητικόν Σύστημα του οργανισμού.  Προλαμβάνει καρκίνον, καρδιακά νοσήματα, συμβάλλει στην καλήν πέψιν των τροφών, θεραπεύει τις φλεγμονές και πλήθος άλλων. Πρόκειται για σημαντικότατες προσφορές οι οποίες έχουν αποδειχθεί  εμπράκτως.

Μαγειρική

Γιατί δεν χρειάζεται καθόλου κόπο και έξοδα στην καλλιέργεια, ώστε να δώσει τους νόστιμους καρπούς της.

Στην κουζίνα η προσφορά της φραγκοσυκιάς είναι μεγάλη, γιατί παράγονται εδεσματικά φαγητά, γλυκά, ποτά, σαλάτες, σάλτες, τα οποία συμβάλλουν στην καλήν υγείαν του ατόμου που τα καταναλίσκει. Έχει γευστικά φαγητά και θεραπευτικά ή προληπτικά όπλα κατά των ασθενειών.

Φροντίσετε να έχετε πάντα στο σπίτι φραγκόσυκα όσον υπάρχουν και φραγκοσυκιές όλον τον χρόνον για γεύματα.

Συνταγές θεραπευτικές και μαγειρικής θα βρήτε στο μοναδικόν βιβλίον που κυκλοφορεί στην Ελλάδα «Τα Φραγκόσυκα» του Μιχαήλ Στρατουδάκη, πληροφορίες στο τηλ. 6944710937.

Αγαπήσετε με πάθος τα φραγκόσυκα και χρησιμοποιείτε αυτά καθημερινώς. Η υγεία σας θα αλλάξει αμέσως.