Κριτικες Αναγνωστων

Παρατίθενται στην σελίδα αυτήν, σύντομα αποσπάσματα κριτικών αναφορών αναγνωστών του βιβλίου από τα εκατοντάδες που έχουν αποσταλεί.

Κύριε Στρατουδάκη

Δεχθείτε, παρακαλώ, τα θερμότατα συγχαρητήρια μου για το έργο σας. Πρόκειται, προφανώς, για ένα έργο μοναδικό, πραγματική μονογραφία, με την οποίαν εδημιουργήσατε τόση αίγλη για ένα φυτό αδιάφορο για τους πολλούς αν όχι ασυμπαθές! Θαυμάζω την αγάπη σας γι’ αυτό το “ακανθώδες” θέμα και συγχρόνως μπορώ να εκτιμήσω τον μόχθο που καταβάλατε.

Δημήτριος Φοίτος
Ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών

Κύριε Στρατουδάκη

Επιθυμώ να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια.

Ιωάννης Τσέκος
Ομ. Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης

Κύριε Στρατουδάκη

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το πόνημά σας «Τα Φραγκόσυκα» και να σας συγχαρώ για το πλήρες και καθόλα περιεκτικό βιβλίο σας, για το «ταπεινό» μεν, αλλά τόσο σημαντικό φυτό τη Φραγκοσυκιά.
Με την δική σας όμως προσπάθεια και το μεράκι, αναδείξατε το φυτό αυτό και την πολύτιμη χρησιμότητα και συμβολή του, έτσι που να το ξαναδούμε «εξημερωμένο», φιλικό, οικονομικό αλλά και παρήγορο προϊόν για την Ελληνική ύπαιθρο.

Δρ Κώστας Κασσιός
τ. Καθηγητής Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου

Κύριε Στρατουδάκη

Τόσο το περιεχόμενο, ενημερωτικό, πνευματώδες, δροσερό σαν αιγαιοπελαγίτικο αεράκι, όσο και η καλλιτεχνική διακόσμηση, με εξέπληξαν ευχάριστα.

Διονύσης Γ. Μαυρόγιαννης
Καθηγητής Κοινωνιολογίας
πρ. Πρύτανης Δ.Π.Θ.
Επίτιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Μόσχας
Ανώτερο Επιστημονικό Στέλεχος του ΟΗΕ
Μέλος Δ.Σ. Διεθνούς Επιτροπής Ισότητας Φύλων
Μέλος Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών

Κύριε Στρατουδάκη

Ευχαριστώ θερμά για το υπέροχο βιβλίο, που ήλθε στην πιο καλή στιγμή. Στις αρχές Ιανουαρίου ε.έ. επισκέφτηκα τη Μάλτα και εντυπωσιάστηκα από την αξιοποίηση της φραγκοσυκιάς. Διακόσμηση, γλυκά κουταλιού, ποτό. Είχα αρχίσει την προπαγάνδα μου για αξιοποίηση του φραγκόσυκου στην Μάνη, που κάποτε ήταν το «εθνικό» μας φρούτο. Εσχάτως προπαγάνδισα υπέρ αυτού στην Πάτμο. Με το θαυμάσιο βιβλίο σας ανοίγετε δρόμο, αν φυσικά κάποιοι το ανοίξουν για ν’ ανοίξουν τα μάτια τους.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Σαράντος Ι. Καργάκος

Κύριε Στρατουδάκη

Επιτρέψατέ μου να σας συγχαρώ για το ξεχωριστό συγγραφικό σας έργο και την όμορφη γλώσσα που χρησιμοποιείτε. Η ιστορική αναδρομή, η καλλιέργεια, οι ευεργετικές ιδιότητες και τα όσα άλλα σημαντικά αναφέρετε στο βιβλίο σας, μας είναι όχι μόνο χρήσιμα, αλλά προξενούν και το ενδιαφέρον για την οργανωμένη πια καλλιέργεια και εδώ στη χώρα μας.

Σας επαινώ
Με εκτίμηση

Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος
Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης

Κύριε Στρατουδάκη

Έχοντες εις χείρας ημών την επιτυχημένην έκδοσιν «Φραγκόσυκα», ακανθώδες μονογραφικό πόνημα, επιθυμούμεν να εκφράσωμεν τάς συγχαρητηρίους ημών ευχάς δια την εμπεριστατομένην μελέτην καί την καταγραφήν φυτού της Βοτανικής επιστήμης.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας
και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄

Κύριε Στρατουδάκη

Διάβασα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την περισπούδαστη μελέτη σας «Τα Φραγκόσυκα».- γιατί για μελέτη πρόκειται – και απόρησα με το πλήθος των πληροφοριών που παρέχετε. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα υπήρχε μελετητής να ασχοληθεί τόσο εμπεριστατωμένα με αυτό το ευτελές, αλλά με τόσο σπουδαίες ιδιότητες φρούτο της Ελληνικής υπαίθρου. Πιστεύω ότι από τώρα και στο εξής, η μελέτη σας θα αποτελέσει πηγή για όσους θέλουν ν’ ασχοληθούν με τα φραγκόσυκα.

Βιργινία Βέργη – Νέρη
Φιλόλογος –Λυκειάρχης

Κύριε Στρατουδάκη

Εξαιρετικό το βιβλίο σου. Από πολλές πλευρές είναι τέλειο.

Στέφανος Σιγάλας
Δημοσιογράφος

Κύριε Στρατουδάκη

Σε συγχαίρω για την θαυμάσια αυτή και πρωτότυπη συμβολή σου στην μελέτη και προβολή ενός σχεδόν περιφρονημένου φυτού, που ενώ βρίσκεται μπροστά μας και καρποφορεί στα χωριά μας, δεν τολμούμε να το αγγίξομε, να φάμε έστω και ένα! Ωραία εργασία για την οποία σου αξίζουν πολλοί έπαινοι.

Νίκος Αλιπράντης
Φιλόλογος – Δημοσιογράφος – Εκδότης
Εκδότης του περιοδικού « ΠΑΡΙΑΝΑ»

Ο φίλος Μιχάλης Στρατουδάκης έγραψε και κυκλοφόρησε ένα βιβλίο έκπλη­ξη. Μέσα σε 310 σελίδες με πλήθος έγχρωμες φωτογρα­φίες, μας δίδει ένα βιβλίο που θα το χαρακτηρίζαμε κατάθεση ψυχής και έργο ζωής, αφιερωμένο στα «φραγκόσυκα» και προτρέπει προλο­γικά: «Πιάστε άφοβα τα φραγκόσυκα που “εν γκυλώνουν”»…

Σωτήρης Σωτηρόπουλος
Ιατρός – Δημοσιογράφος – Εκδότης
Εκδότης του Περιοδικού «Δίβρη»

Από την φραγκοσυκιά ο Μ. Στρατουδάκης, σαν τον οραματιστή γλύπτη που μέσα από ένα βράχο βγάζει το άγαλμα των αγαλμάτων έσκυψε με αγάπη στο έργο του κι έστησε σε τιμητική και σωστή βάση αυτό το αγκαθωτό δέντρο με τις τόσες θεραπευτικές ιδιότητες μα και χρήσεις του τόσο στη γεύση , στην υγεία, στη νοστιμιά του, στο ότι πρέπει να γεμίσει αυτή η φτωχή πατρίδα από φραγκοσυκιές που μπορούν να επιζήσουν χωρίς μεγάλη φροντίδα σε πετρώδη μέρη.

Μάρκος Συνοδινός
Συγγραφέας, Μέλος της Ενώσεως Ελλήνων
Λογοτεχνών, Μηχανικός Ε.Ν.

Κύριε Στρατουδάκη

Επειδή και εγώ είμαι λάτρης του φραγκόσυκου, όχι απλά διάβασα το βιβλίο σου, αλλά το «ρούφηξα» μέσα σε μία μέρα. Οι προτάσεις σου τόσο για το φραγκόσυκο όσο και για τη φραγκοσυκιά είναι στοιχειοθετημένες και μακάρι να τις ασπαστούν και να τις εφαρμόσουν οι αγρότες.

Φάνης Γαβαλάς
Πρόεδρος Κοινότητος Ηρακλειάς